Bereidingswijze
Week de gelatine in ruim koud water.
Breng de melk, met het in de lengte doorgesneden vanillestokje, langzaam aan de kook en haal de pan van het vuur.
Leg een deksel op de pan en laat 10 minuten staan.
Verwijder het vanillestokje.
Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker dik en schuimend.
Giet, al kloppende en in een klein straaltje, de warme melk erbij en doe dit terug in de pan.
Laat al roerende en op een klein vuur de vla heet worden en binden.
Knijp de gelatine uit en los deze op in de hete vla.
Laat de vla afkoelen en schep de advocaat erdoor.
Klop de eiwtten en de slagroom stijf.
Schep 1/3 deel van de slagroom in een kommetje en roer daar de basterduiker door.
Leg de eiwitten op de slagroom en spatel de vla erdoor.
Schep de bavarois in vormpjes of coupes en laat deze in de koelkast helemaal opstijven.
Garneer de bavarois met de achtergehouden slagroom en de chocolade.