Bereidingswijze
Snijd de biefstuk(ken) in brunoise (dobbelsteentjes).
Snipper de ajuinen.
Snijd de paprika in julienne (reepjes).
Laat het vlees een kwartier op kamertemperatuur komen en dep het droog met keukenpapier.
Snijd ondertussen de groenten .
Verhit de boter in een braadpan en wacht tot een groot deel van het schuim is weggetrokken.
Bak de vleesblokjes op een hoog vuur, onder regelmatig omscheppen, rondom bruin .
Draai het vuur laag, voeg de ajuin, de reepjes paprika en het paprikapoeder toe en bak het geheel 2 minuten al roerende met het vlees mee.
Roer de bloem, de tomatenpuree en wat zout en peper door het vlees.
Voeg al roerende de kalfsfond bij het vlees en breng aan de kook.
Laat het vlees op een heel laag vuur - met het deksel op de pan - gaar worden in 2 uur.
Breng de soep op smaak met zout, peper en eventueel wat extra paprikapoeder .
Schep de soep op soepborden met in het midden een lepel zure room.