Bereidingswijze
Rasp de schil van de citroen.
Breng de helft van de slagroom met de helft van de suiker, het opengesneden vanillestokje en de citroenschil tegen het kookpunt aan.
Haal voor het begint te koken van het vuur af en laat het 15 minuten rusten.
Week de gelatine in ruim koud water.
Zeef het vanillestokje en de citroenschil uit de pan met de room en roer er de gelatine door tot de gelatine geheel opgelost is.
Giet het mengsel over in een grote kom en laat het afkoelen.
Maak het recept Eenvoudige karamelsaus.
Olie 6 kleine koffiekopjes of puddingvormpjes met een neutrale olie in.
Giet een klein beetje karamel over de ingevette koffiekopjes of puddingvormpjes en laat afkoelen.
Sla de rest van de slagroom met de rest van de suiker stijf en spatel dit voorzichtig door het afgekoelde roommengsel.
Verdeel dit over de koffiekopjes of puddingvormpjes en laat ze tenminste 12 uur in de koelkast opstijven.
Haal de panna cotta uit de koelkast.
Dompel de kopjes een tel in heet water zodat de inhoud uit de vorm loskomt.
Stort de inhoud op de borden en giet er nog wat karamelsaus over.
Dit nagerecht kun je gemakkelijk een dag van te voren maken.
Ook lekker met wat gemengde bosvruchten.