Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 200°C.
Schil de aardappelen en was ze.
Dep ze droog en snijd ze in schijven van 0,5 cm dikte.
Was de bruine bonen en de maïs onder stromend water.
Was de selderstengels en snijd ze in kleine maantjes.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Dop de boontjes en snijd ze in stukjes van 2 cm lengte.
Vet de bodem van de tagine in met olijfolie.
Verdeel de aardappelschijven over de bodem en kruid ze met peper en zout.
Leg hierop de bruine bonen, de maïs, de selder, de bloemkool, de sperzieboontjes en de erwtjes.
Giet er de tomatenstukjes over.
Hak de bladpeterselie en de koriander fijn.
Kruid de tagine met peper, zeezout, chilipoeder, bladpeterselie en koriander.
Plaats gedurende een uur in de oven.
Pel ondertussen de scampi en kruid ze met peper en zout.
Neem de tagine uit de oven en doe de scampi in de tagine.
Plaats terug 5 minuten in de oven.
Neem de tagine uit de oven en laat de stolp erop.
Laat nog 5 minuten staan alvorens op te dienen.
Voor diegenen die graag een korstje hebben aan hun scampi kunnen deze eerst 30 seconden per zijde toeschroeien in een gloeiend hete pan met een laagje olie. Daarna voeg je deze toe aan de tagine en je laat ze onder de stolp nog 5 minuten doorgaren.