Bereidingswijze
We gebruiken 1 volledig ei en 3 eierdooiers.
Rasp de citroen.
Maak een deeg van de bloem, het zout, de boter, de suiker, het ei, de eidooiers en de citroenrasp.
Wrijf alles met uw vingertoppen door elkaar tot het mengsel een soepel deeg vormt.
Wikkel het in vetvrij papier en leg het 30 minuten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Rol twee derde van het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed een ingevette vlaaivorm van ca. 24 cm met losse bodem ermee.
Ga met de deegroller over de randen van de vorm om overtollig deeg te verwijderen.
Verdeel de aardbeienjam over de bodem.
Rol het resterende deeg uit, snijd het in repen en maak daarmee een raster over de jam.
Bak de taart in 20-25 minuten goudbruin.
Laat hem afkoelen in de vorm.
Garneer de taart met de hele aardbeien en strooi er wat poedersuiker over.
Je kan deze taart ook perfect maken met andere vruchten.