Bereidingswijze
Was de bosbessen.
Laat ze uitlekken en verwijder eventueel aanwezige blaadjes.
Verwijder eveneens de te bleke en de te donkere bessen, zodat u alleen bessen overhoudt met een helderrode kleur.
Dep de bessen droog in een schone doek.
Doe de suiker en de bosbessen in een pan en verhit het geheel op een matig hoog vuur tot de suiker volledig gesmolten is.
Roer af en toe met een houten spatel.
Draai het vuur, zodra de suiker is gesmolten, iets hoger en laat de inhoud van de pan aan de kook komen.
Giet het geheel dan door een puntzeef en vang het suikerstroop op in een pan.
Laat de bessen goed uitlekken en doe ze in een pan.
Zet de pan met de stroop op een vrij hoog vuur en breng de inhoud aan de kook.
Draai het vuur dan iets lager en laat de stroop 20 minuten kook, roer af en toe.
Giet de stroop dan over de bosbessen en laat de compote afkoelen.
Men kan dit koud of warm serveren als garnituur bij vleesgerechten of wildgerechten.