Bereidingswijze
Verwijder eventuele zwoerdrandjes en snijd het spek in smalle reepjes van ongeveer 3 mm dikte.
Blancheer deze reepjes 1 minuut in kokend water, laat ze uitlekken.
Hak de ajuin fijn.
Snijd de worteltjes in staafjes van 2 cm lang en 4 mm dik (julienne).
Snijd de aardappelen in dobbelstenen van anderhalve cm (brunoise).
Laat de boter smelten in een ondiepe pan, voeg de ajuin en het spek toe en laat ze 2 minuten zweten.
Voeg de worteltjes toe en laat ze 2 minuten meefruiten.
Giet er een halve liter fond bij en breng het geheel aan de kook.
Dek de inhoud van de pan met aluminiumfolie en leg daarop een deksel.
Laat alles 10 minuutjes zachtjes koken.
Verwijder deksel en folie.
Doe de aardappelen en de rest van de fond in de pan en breng alles opnieuw aan de kook.
Voeg een beetje zout en peper toe.
Dek alles weer af met de folie en het deksel en laat de aardappelen een kwartiertje koken.
Breng alles op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie fijn.
Laat de aardappelen nog even doorwarmen, bestrooi ze met peterselie en serveer meteen.