Bereidingswijze
Verdeel de kippen in stukken.
Pers de citroen.
Pel de knoflookteentjes en hak ze fijn.
Breng de gevogeltefond aan de kook, voeg de knoflook toe en laat het geheel een kwartiertje trekken.
Mix het geheel.
Giet de aldus verkregen knoflookbouillon door een fijne puntzeef terug in de pan, een laat 3/4 inkoken.
Voeg de room toe, breng terug aan de kook en laat het geheel tot de helft inkoken.
Haal de pan van het vuur en klop 30 gram boter in stukjes door de saus.
Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap.
Klop het ei los in een kom.
Bestrooi de stukken kip met zout en peper en haal ze vervolgens door het losgeklopte ei en gedroogd broodkruim.
Ze moeten rondom heel goed bedekt zijn met het paneerlaagje.
Leg de stukken op een schaal om het paneerlaagje te laten drogen.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Giet de olie in een pan.
Leg de stukken kip in de hete olie.
Keer alle stukken na 1 minuut om en laat de andere kant eveneens 1 minuut kleuren.
Giet de olie uit de pan en vervang dit door boter.
Wacht tot deze begint te schuimen, bedruip er de stukken kip mee en zet de pan in de oven.
Haal de borststukken na 6 minuten uit de oven, de boutjes na 13 minuten.
Vergeet niet de stukken af toe te bedruipen.
Hou alles warm.
Roer de aanbaksels los met 3 el water en giet deze saus door fijne puntzeef.
Warm de saus op en proef af met peper, zout en citroensap.
Dien meteen op.