Bereidingswijze
Schil de aardappelen en kook ze goed gaar.
Laat ze goed uitdampen op hevig vuur.
Pureer ze door een roerzeef (passe-vite) en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Splits de eieren.
Voeg de eierdooiers toe en roer tot een homogene massa.
Vul de krokettenmachine en duw goed aan, indien men geen krokettenmachine heeft, kan men ook een ijsschepper gebruiken.
Snijd de kroketten in gelijke stukken en zet ze minimaal 12 uur weg in de koelkast om goed op te stijven.
Paneren
Klop het eiwit tezamen met de olie schuimig.
Rol de kroketten eerst door de bloem.
Daarna door het eiwit.
Tenslotte door het paneermeel.
Laat nog een uurtje rusten in de koelkast vooralleer af te bakken.
Tip
Men kan de kroketten een tweedemaal door het eiwit halen en daarna opnieuw door het paneermeel. Zo ben je er zeker van dat ze niet gaan barsten bij het afbakken. Als je van plan bent om de kroketten in te vriezen doe je dit het best.