Bereidingswijze
Pers de citroen.
Week de gelatine gedurende 5 minuten in koud water en laat ze uitlekken.
Breng de melk aan de kook, draai het vuur laag en houd de melk warm.
Doe de eierdooiers in een kom, voeg de suiker toe en klop het dik en schuimig ( en ruban ).
Giet er met kleine beetjes tegelijk de warme melk bij en klop krachtig na elke toevoeging.
Giet het mengsel in de melkpan en zet deze op zacht vuurtje.
Laat al roerend met een spatel gaar worden, maar laat niet koken.
Als de vla dik genoeg is, haal je het van het vuur.
Voeg er nu de gelatine bij, en blijf roeren tot deze opgelost is.
Snijd de banaan in schijfjes en besprenkel meteen met het citroensap.
Doe nu de vla en de banaan in een blender (of mixer) en laat de machine 2 minuten draaien.
Giet nu het mengsel door een fijne zeef en laat afkoelen.
Roer er af en toe in met een spatel.
Klop de room stijf en spatel deze in kleine hoeveelheden onder de vla.
Zet dit mengsel nu zeker 2 uur in de koelkast vooralleer op te dienen.