Bereidingswijze
Het water, de suiker en het citroensap aan de kook brengen.
Laat koken gedurende 2 minuten en voeg dan het fruit in stukjes toe.
Laat dit nog 4 minuten verder koken.
verwarm de witte wijn lichtjes.
Los de gelatine op in de witte wijn.
Neem van het vuur en roer er de witte wijn goed door.
Laat even wat afkoelen en pureer het dan door een bolzeef of cutter het in de blender.
Koel heel snel af, als het mogelijk is op ijs, anders in ijskoud water.
Klop de room en het eiwit op.
Klop het geheel nu heel luchtig en spatel er daarna de room en het eiwit door.
Doe het in de gewenste vormen en zet koel weg.
Tips
Men kan er ook als het koud is quenellen van maken met twee lepels, dit is mooi op het bord te schikken.
Ander fruit : Mango, Framboos, Aardbei, Kiwi, Ananas, Lychee, Mandarijn (ipv witte wijn, Mandarin Napoleon gebruiken)