Bereidingswijze
Breng de melk langzaam aan de kook en laat zachtjes koken.
Meet 55 gram suiker af.
Doe de 2 eiwitten in een vetvrije kom en klop ze schuimig.
Doe er het bakpoeder bij en klop tot er zachte pieken komen.
Zet de mixer nu op de hoogste stand en voeg er lepel voor lepel de suiker aan toe.
Zeef de poedersuiker erboven en klop tot het meringuemengsel glanzend en stijf is.
Schep met een vochtige lepel een kwart van het meringuemengel in de bubbelende melk.
Doe de andere 3 er ook bij, maar zie dat de kom niet te vol is.
Pocheer ze gedurende 5 minuten.
Schep ze uit de melk en laat ze uitdruipen op keukenpapier.
Giet de melk door een zeef en vul eventueel aan tot je 6 dl bekomt.
Splits het vanillestokje en leg dit in de melk.
Breng de melk zachtjes aan de kook.
Haal dan de kom van het vuur en laat onder deksel nog een paar minuten rusten.
Klop de eierdooiers samen met 100 gram suiker dik en romig.
Verwijder het vanillestokjes uit de melk en giet een kwart ervan op het eierdooiermengsel.
Klop dit goed op.
Schenk dit mengsel dan terug bij de melk in de pan.
Zet terug op het vuur en breng langzaam aan de kook.
Zet het vuur lager en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Laat afkoelen en roer af en toe om.
Verdeel de vanillesaus over 4 borden en voeg de meringues toe.
Dek af met plasticfolie en plaats gedurende 2 uur in de koelkast (zeker niet langer dan 24 uur).
Maak het recept karamelsaus.
Versier met wat karamel en dien op.