Bereidingswijze
1. Crostini met ansjovis
Bereiding
Week de ansjovis voor 10 minuten in koud water en laat uitlekken.
Week het sneetje witbrood voor 10 minuten in koud water.
Hak het ajuintje, de kappertjes en de knoflook fijn.
Ontpit de chilipeper en hak fijn.
Leg de ansjovis met de velkant naar boven open, druk met uw duim op de ruggegraat en haal de graatjes weg.
Leg de filets in een schaal.
Knijp het witbrood uit en meng het met de peterselie, ajuin, knoflook, kappertjes en chilipeper.
Klop er dan de azijn en de olie door.
Giet deze saus over de ansjovis en laat ze een dag staan.
Beboter vlak voor het opdienen het roggebrood en beleg het met het ansjovismengsel.
2. Crostini met paddestoelen en kappertjes
Bereiding
Hak de paddestoelen fijn.
Hak de majoraan en peterselie fijn.
Hak het teentje knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan.
Voeg de paddestoelen, de oregano en de knoflook toe en fruit ze 20 minuten op een klein vuur.
Voeg beetje bij beetje de bouillon toe.
Doe er de kappertjes bij en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Bestrijk de boterhammen met dit mengsel en garneer met peterselie.