Bereidingswijze
1. Tartines met garnalenboter
Bereiding
Hou acht garnalen apart en hak de rest fijn.
Klop de boter in een kom glad en roer er de fijngehakte garnalen, peterselie, oregano en basilicum door.
Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
Bestrijk er de vierkante broodjes mee en leg ze op een schaal.
Garneer de broodjes met een hele garnaal, een blaadje rucola en een paar kappertjes.
2. Tartines met tomaat mozzarella
Bereiding
Halveer de tomaten en ontpit ze.
Hak de pijpajuin, de oregano en de peterselie fijn.
Ontpit de olijven en hak ze fijn.
Snijd de mozzarella in dunne plakjes.
Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout en laat ze 5 minuten omgekeerd op keukenpapier uitlekken. Hak ze fijn.
Roer er in een kom de lente ajuin, olijven en peterselie door en breng op smaak met peper en zout.
Druppel er olijfolie over en meng alles goed.
Haal met een glas of koekjessteker rondjes uit het brood en rooster ze aan beide kanten licht.
Beboter ze en verdeel er het tomaten mengsel over.
Leg er steeds een plakje mozzarella op de rondjes en bestrooi met oregano.