Bereidingswijze
Pel de ajuin en snijd in dunnen ringen.
Pel de knoflook en snipper heel fijn.
Schil de aardappels, was ze en snijd ze in stukken.
Schil de wortel en snijd in dunne plakken.
Was de bleekselder en snijd in dunne plakken.
Was de courgette en snijd in dunne plakken.
Hak de peterselie fijn.
Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ajuin en knoflook 5 minuten totdat de ajuin zacht is.
Voeg dan de aardappels toe en bak deze ook nog 5 minuten mee.
Voeg dan ook de wortels, bleekselder en courgette toe en bak ook nog 5 minuten mee.
Voeg dan de bouillon, tomaten en kaas toe en breng alles aan de kook.
Laat 1 uur zachtjes doorkoken.
Indien de soep te dik wordt, voeg dan nog wat bouillon toe.
Voeg daarna de peterselie en de bonen toe en laat nog eens 10 minuten zachtjes koken.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met knapperig brood.