Bereidingswijze
Maak het recept béchamelsaus.
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
Giet ze af en pureer ze met wat melk tot een luchtige puree.
Roer er ook wat boter door.
Snijd de paddestoelen in plakjes en bak ze samen met de spekjes in boter mooi bruin.
Breng op smaak met peper en zout.
Doe de béchamelsaus bij de champignons.
Maak de spinazie schoon en was deze.
Laat de spinazie smelten in 1 el boter en laat uitlekken.
Vet een ovenschaal in met boter.
Schep er een laag puree in.
Schep daar bovenop de spinazie.
Verdeel daar bovenop het champignonmengsel.
Sluit af met de rest van de puree.
Bestrooi dit alles met geraspte kaas.
Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.
Zet op het laatst de grill nog even aan zodat de kaas mooi bruin wordt.