Bereidingswijze
Kook de eieren in 10 minuten hard, spoel ze af onder de koude kraan, laat ze afkoelen, pel ze en snijd ze in de lengte doormidden.
Haal de dooiers uit de eieren en was de helften eiwit.
Schil sjalot en knoflook en hak beide zeer fijn.
Stamp in een mortier 4 ansjovisfilets fijn samen met de boter, de sjalot en de knoflook.
Voeg er ook de eidooiers bij.
Werk tot er een homogene pasta is ontstaan.
Voeg er nog zout en peper bij en wat gehakte bieslook.
Spuit de eiwitten met behulp van een spuitzak met grote gekartelde spuit ruim vol met het mengsel.
Haal de pitten uit de olijven.
Wikkel een ansjovisfilet om een olijf en plaats deze op de eieren.
Was enkele blaadjes sla, bedek er de bodem van een serveerschaal mee.
Snijd de tomaat in plakjes, snijd de citroen mooi gekarteld uit, zet er een olijf in en zet ze midden op de schaal.
Omring ze met plakjes tomaat, waarop de rest van de ansjovis gedrapeerd wordt.
Zet hier de halve eieren omheen.
Serveer koud.
Deze eieren kunnen ook als hapje gebruikt worden of als garnering van een visschotel.