Bereidingswijze
Doe de gerst in een kom met zoveel kokend water dat hij onderstaat.
Roer goed en spoel de gerst af tot het spoelwater helder is.
Breng de gerst in een pan met 1 liter water aan de kook en laat hem afgedekt 45 min sudderen.
Schrob de citroenen en schil ze met een scherp mesje.
Pers ze uit en bewaar het sap.
Doe de schillen, laurier en suiker in een kom.
Zeef het gerstwater erboven en los de suiker al roerend op.
Dek af en laat een nacht staan.
Voeg het citroensap toe, schenk de drank in een kan en zet die 2 weken in de koelkast.
Serveer verdund met ijsblokjes en garneer met citroen en takjes citroenmelisse.
Ondanks zijn reputatie als remedie voor kleine kwaaltjes, is koud citroen-gerst-lauriersap zowel lekken als heel verkwikkend.
De zachte aardesmaak van laurier combineert uitstekend met het pittige citroenaroma.