Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190°C (gasstand 5).
Bekleed een taartblik met 12 gaten met papieren cakebakjes.
Smelt 2/3 van de chocola.
Smelt de boter.
Roer de gesmolten chocolade door de gesmolten boter.
Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik begint te worden (en ruban).
Voeg het chocolademengsel toe en meng goed.
Roer de bloem, het zout en de gemalen amandelen erdoor.
Klop in een schone kom de eiwitten tot zich zachte pieken vormen.
Schep een eetlepel eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en schep dan de rest erdoor.
Lepel het beslag in de cakebakjes en bak gedurende 20 tot 25 minuten tot ze gerezen zijn.
Laat ze afkoelen.
Verwarm voor het glazuur de room in een steelpan tot aan de kook, haal de pan van de warmtebron en roer onmiddellijk de rest van de chocola erdoor.
Klop tot alles helemaal glad is.
Laat onder af en toe roeren afkoelen, tot de glazuur net nog warm is.
Haal de cakejes uit de bakjes en schep het glazuur erover.
Laat het er gerust langslopen.
Zet de cakejes een paar uur weg om op te stijven.
TIP : Steek voor het opdienen een bloemetje in elk cakeje, maar waarschuw je gasten wel dat ze alleen voor de versiering zijn.