Bereidingswijze
Verwarm in een pannetje 3,5 dl water, samen met de suiker en roer tot deze is opgelost.
Klop de polenta of de maïzena er geleidelijk door zodat het een dik, glad deeg wordt.
Klop de eieren er om beurt erdoor.
Voeg er nu de helft van de kaas aan toe.
Laat afkoelen.
Schil en ontpit de komkommer.
Snijd voor de pico de tomaten en de komkommer in brunoise (dobbelsteentjes).
Doe dit in een kom.
Pers het teentje look over de tomaat.
Pers de limoen en giet het sap over de tomaat.
Snipper de sjalot en voeg dit ook toe aan de tomaat.
Snipper de koriander en voeg het ook toe.
Breng de pico op smaak met peper, zout en ahornsiroop.
Rol tussen uw handpalmen balletjes van het deeg en plet deze licht.
Verhit wat olie in een anti-aanbakplak pan en bak hierin de arepas 5 minuten langs elke zijde.
Schep de arepas in de kom met de pico en verkruimel er de rest van de kaas over.