Bereidingswijze
Snipper de ajuin en pers het knoflook.
Klop het eiwit los in een bord.
Giet in een ander bord het paneermeel.
Breng de bouillon aan de kook, strooi er de bloem bij en roer krachtig met een houten pollepel tot een dik glad deeg.
Neem het deeg uit de pan en laat het enigszins afkoelen.
Kneed het tot het glad en elastisch is.
Verhit voor de vulling de olie in een pan en bak hierin de ajuin en de knoflook, maar laat niet bruinen.
Voeg het gehakt toe, samen met 2 el water.
Laat afgedekt 5 minuten pruttelen totdat het gehakt gaar is.
Schep er de kaas en het bieslook door.
Proef af met peper en zout.
Rol het deeg uit tot een lap van 3 mm dik en druk hieruit met een uitsteekvorm rondjes uit.
Leg een deegrondje op uw handpalm, schep er wat kipmengsel in en klap het deeg dicht.
Doop dit in het bord met het eiwit.
Daarna in het bord met het paneermeel.
Verhit de friteuse tot 150°C.
Frituur de coxinha 5 minuten tot ze goudbruin zien.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Deze coxinha kunnen ingevroren worden. Laat ze wel een paar uur ontdooien vooralleer u ze frituurt.