Bereidingswijze
Snipper de ajuin, pijpajuinen, de paddestoelen en het knoflook.
Hak de koriander fijn.
Vermeng in een pan de bouillon met de kokosmelk en breng aan de kook.
Verhit de helft van de olie in een pan.
Bak hierin de ajuin en knoflook enkele minuten.
Voeg de rijst toe en meng alles met de korrels.
Giet er dan beetje bij beetje het bouillonmengsel bij.
Voeg telkens een scheut toe als het voorgaande is opgenomen.
Dit zal zo een 20 tot 25 minuten duren.
Schep dan de koriander door de rijst en laat afkoelen.
Verhit de resterende olie in een pan en bak hierin de paddestoelen en de pijpajuinen gedurende 2 minuten.
Laat afkoelen.
Vorm van de rijst balletjes van 3 cm doorsnede.
Duw in het midden van elk balletje wat paddenstoelenmengsel en vouw de rijst er terug omheen.
Klop de eieren los.
Vermeng de panko met het kokos.
Doop nu de risottoballetjes in het losgeklopt ei en daarna door het panko-kokos mengsel.
Verhit de frituese tot 150°C en bak hierin de balletjes goudbruin.
Laat ze wat uitlekken op keukenpapier en dien op.