Bereidingswijze
Snijd de korsten van het brood.
Klop een ei los in een diep bord.
Verdeel de helft van de kaas over twee sneetjes brood.
Leg op elk van de sneetjes brood een plak hesp en snijd indien nodig bij.
Strooi 2 eetlepels kaas over de hesp en dek elk sneetje brood af met een ander sneetje brood.
Druk goed aan.
Maak een witte saus : smelt de boter met de zonnebloemolie in een steelpan met dikke bodem.
Roer de bloem erdoor en laat al roerend 1 minuut bakken.
Neem de pan van het vuur en schenk al roerend de melk erbij.
Zet de pan op het vuur en laat indikken.
Haal dan de pan van het vuur en roer er de overblijvende kaas onder.
Breng de saus op smaak met peper en zet weg.
Leg een toast in het losgeklopt ei en druk stevig aan.
Doe dit al beide zijden en met beide toasten.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en zet weg.
Smelt wat boter in een pan en bak de toasten langs beide zijden goudbruin.
Leg de toasten op de bakplaat en besmeer ze met witte saus.
Zet ze onder grill en grill ze goudbruin.
Bak een spiegelei en kruid met peper en zout.
Leg het spiegelei op de croque monsieur zo verkrijgt men een croque madame.
Serveer meteen.