Bereidingswijze
Kook de broccoli in weinig water met zout gaar en zacht.
Giet de broccoli af en laat goed uitlekken in een zeef.
Week de gelatine in een kommetje met ruim koud water.
Warm de bouillon op en los de goed uitgeknepen gelatine al roerende op in de warme bouillon.
Doe de broccoli met de bouillon in de maatbeker en pureer met de staafmixer tot een gladde massa.
Klop de room lobbig, maar niet stijf.
Spatel de room erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
Houd wat room over en giet een voetje in de champagne- of kleine wijnglazen.
Verdeel het broccolimengsel over de glazen en laat de mousse in 3-4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de glaasjes bij serveren met de Noordzee garnaaltjes en een blaadje basilicum.
Lekker met knapperige breekbroodjes of ciabatta.
De garnaaltjes kunnen vervangen worden door gerookte zalmsnippers of hamreepjes.
Voor een vegetarisch voorgerecht garneer je de glazen met reepjes zongedroogde tomaat of verkruimelde zachte geitenkaas of roquefort.