Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 200°C.
Schil de aardappelen, was ze en verdeel ze in gelijke delen van ongeveer 2 tot 3 cm.
Giet een laagje olijfolie in een ovenschotel en rol er de aardappelstukjes door zodat ze bedekt zijn met een laagje olie.
Kruid ze met zeezout en plaats ze gedurende een half uur in de oven.
Maak het recept Salsa Brava.
Meng een halve theelepel zeezout met een halve theelepel cayennepeper.
Controleer met een mesje of de aardappelen gaar zijn, anders laat je ze nog wat in de oven.
Schik wat aardappelen in een presenteerbordje en overgiet met wat saus.
Kruid met het zeezout-cayennepepermengsel en serveer meteen of laat het koud worden.
 
Men kan de aardappelen ook nog op 2 andere manieren bereiden :
- zoals bij frieten, eerst frituren op 150°C, daarna afbakken op 180°C.
- Ze eerst bijna gaar koken en daarna afbakken in een pan in een laag olie.