Bereidingswijze
Was de linzen.
Halveer de paprika en ontdoe van de zaadlijsten.
Snipper de ajuin, de peterselie en de koriander.
Doe de linzen en de laurier in een pan, overgiet met koud water en breng aan de kook.
Kook ze in een half uur zachtjes gaar.
Verhit een grillpan.
Voeg olijfolie toe en rooster de paprika af en toe omkerend 5 minuten rondom.
Stop hem in een plastic zak, sluit af en laat 2 minuten rusten.
Ontvel de paprika en snijd hem in blokjes (brunoise).
Bak het spek in een pan in 3 minuten knapperig.
Klop de knoflook, de mosterd, de rode wijnazijn, 3 el olijfolie, peper en zout tot een dressing.
Doe de uitgelekte linzen in een grote kom.
Voeg wat dressing, paprika, pancetta, ajuin en kruiden toe, meng.
Schik de linzen in 2 hoopjes op een bord.
bestrooi de Sint-Jacobsoesters met peper en zout.
Smelt wat boter in een pan, en bak hierin de oesters 15 seconden aan elke zijde.
Leg op elk hoopje linzen een oester en nappeer met de overige dressing.
Dien meteen op.