Bereidingswijze
Snijd de prei in fijne ringen.
Rasp de Goudse kaas.
Smelt de boter in een pan en stoof de prei gedurende 5 minuten totdat hij zacht is.
Kruid met peper en zout.
Meng de prei met de aardappelpuree, het paneermeel, de geraspte kaas en de peterselie.
Klop 2 eieren op.
Meng het aardappelmengsel met zoveel ei totdat het mengsel gebonden is.
Kruid dit af met peper, cayennepeper en zout.
Laat opstijven in de koelkast.
Maak kroketten van het aardappelmengsel.
Klop 2 eieren lichtjes op en kruid met peper en zout.
Haal de kroketten door het eiermengsel en wrijf er het teveel af.
Haal door het paneermeel en let goed op dat je de hoekjes goed indept.
Plaats de kroketten nog een half uur in de koelkast zodat de korst goed aanklit.
Frituur de kroketten op 170°C.
Bak ze goudbruin.