Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Snijd fijne plakjes van een knolseder (best te doen met een mandoline).
Verdeel de foie gras in 8 stukken.
Laat dit droge in een oven van 80C.
Breng gezouten water aan de kook en blancheer hierin de waterkers gedurende 10 seconden.
Giet af en doe over in blender.
Mix de waterkers met een scheutje kippenbouillon.
Proef af met kerrie, peper en zout.
Bak de foie gras kort aan in een pan met anti-aanbaklaag zonder vetstof.
Bak de Sint-Jakobsvruchten kort in bruine boter.
Kruid ze met peper en zout.
Trek een streep op een verwarmd bord met waterkerspuree.
Leg er 2 stukjes foie gras op, vervolgens leg je hierop de Sint-Jakobsvruchten.
Parfumeer het geheel met een druppel hazelnotenolie.
Werk af met gedroogde knolselder tussen de vruchten.