Bereidingswijze
Schraap de wortels en snijd in julienne (staafjes).
Was de bleekselder en snijd in julienne.
Snijd de courgette in julienne.
Snipper de sjalot.
Rooster de saffraandraadjes in een kleine droge pan al roerend gedurende 1 minuut of tot het aroma vrijkomt.
Smelt de boter op een matig vuur in een pan en voeg de wortel, selder, courgette, sjalot en het bouquet garni toe.
Pers er de look over uit.
Kruid met peper en zout en fruit alles gedurende 3 minuten zonder te laten kleuren.
Breng ondertussen de wijn en het water aan de kook en laat 2 minuten inkoken.
Schenk dit over de groenten en laat alles 5 minuten sudderen.
Haal het bouquet garni uit de pan.
Leg nu de vis op de groenten, dek de pan af en laat 5 minuten sudderen.
Controleer al na een paar minuten de gaarheid van de vis want dit is afhankelijk van de vis en de dikte van de filets.
Doe vis en de groenten over in een voorverwarmde kom en schep er wat pocheervocht over.
Dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
Roer nu de room en de saffraan door het overige vocht en laat 5 minuten inkoken.
Proef af met peper en zout.
Serveer meteen.