Bereidingswijze
Leg de rozijnen 20 minuten in water om te weken.
Maak de sardientjes schoon, verwijder de kop, snijd open en verwijder de ingewanden.
Spoel ze onder stromend water en dep droog.
Kook de eieren hard in 10 minuten.
Laat de rozijnen uitlekken en dep ze droog.
Snijd de hardgekookte eieren in brunoise (dobbelsteentjes).
Voorverwarm de oven op 200°C.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin het paneermeel tot het licht kleurt.
Schep over in een kom en laat wat afkoelen.
Roer er de eieren en de rozijnen door.
Kruid met peper en zeezout.
Vul de buikholte van de sardientjes met het eiermengsel.
Druk de sardientjes mooi dicht en leg ze in een ovenschotel.
Kruid de sardienen met peper en zeezout.
Sprenkel er 2 el olijfolie over.
Plaats gedurende 10 minuten in de hete oven.
Serveer meteen.