Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Voorverwarm de oven op 120°C.
Kook de rijst in voldoende water met wat zout en de boter.
Wanneer de rijst bijna gaar is, neem je de kom van het vuur en laat hem nog wat nawellen.
Pel de gamba, maar laat de kop eraan en verwijder het darmkanaal.
Giet de room in een kom.
Snipper de gember.
Voeg dit toe aan de room en zet op een zacht vuurtje.
Meng er de rijst onder en houdt warm.
Maak een wok gloeiend heet en giet er wat arachide olie in.
Bak hierin de gamba kort en houdt warm in de oven.
Maak het recept mousselinesaus en werk af met kerriepoeder.
Breng wat rijst in een vorm en schik op het bord.
Breng wat saus op het bord.
Leg er twee gamba in.
Werk het bord af met roze peper bolletjes.
Werk af met een takje bieslook.