Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Pers de citroen.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Ontdoe de savooikool van zijn bladeren en houdt er 8 mooie bij.
Blancheer de koolbladeren zo'n 2 minuten in licht gezouten water.
Laat ze vervolgens schrikken in ijswater en laat ze (plat) uitlekken op een keukenhanddoek.
Verdeel de gekookte rijst over de afgekoelde koolbladeren, leg er de scampis bij, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
Rol de koolbladeren voorzichtig maar stevig op en stoom ze 10 tot 15 minuten, laat eventueel enkele scampis los meestomen ter garnering.
Maak ondertussen de saus.
Laat de kippenbouillon en de room tot de helft inkoken, meng er de tomatenketchup en de curry onder en werk af met wat gehakte peterselie, een flinke draai uit de pepermolen en wat zout.
Halveer de koolpakketjes, schik ze op warme borden en serveer met de saus.