Bereidingswijze
Controleer of alle velletjes van de konijnenrug verwijderd zijn.
Hak de peterselie fijn.
Hak de basilicum eveneens fijn en hou de snipper apart.
Vermeng 10 gram boter in een kommetje met 1 mespuntje mosterd, de peterseliesnippers, zout en peper.
Pers de citroen uit.
Voeg een lepel suiker toe aan het citroensap en breng aan de kook.
Draai dan het vuur uit en zet het pannetje terzijde.
Verwarm de oven op 175°C.
Laat 40 gram boter smelten in een braadslee en leg er de konijnenruggen in.
Bestrooi ze met zout en peper en draai ze om in de hete boter.
Zet de braadslede 4 tot 5 minuten in de oven, ze mogen niet te gaar worden.
Hou ze warm.
Roer de aanbaksels in de braadslee los met gevogeltefond en giet deze saus in een kleine pan.
Voeg de kalfsfond, de basilicum en de helft van het citroenstroopje toe.
Breng het geheel terug aan de kook en klop er van het vuur 20 gram boter door.
Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat citroenmengsel.
Serveer meteen