Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C.
Laat 100 gram boter smelten in een pan, leg de fazanten erin en bestrooi ze met zout en peper.
Laat de fazanten rondom licht kleuren en zet de pan daarna in de oven.
Laat de vogels onder regelmatig bedruipen een half uur bakken.
Laat het witloof ondertussen uitlekken en bewaar wat van het braiseervocht.
Hak de peterselie grof.
Verhit 100 gram boter in een pan, wacht tot het schuim is weggetrokken en de boter begint te kleuren.
Bak de struikjes witloof tot ze rondom mooi goudbruin zijn.
Bestrooi ze met zout en peper en leg ze in een vuurvaste schotel die groot genoeg is voor ook twee fazanten.
Controleer of de fazanten gaar genoeg zijn en leg ze tussen de struikjes witloof.
Hou warm.
Roer de aanbaksels los van het witloof met 2 dl gevogeltefond.
Roer de aanbaksels los van de fazanten met 1 dl gevogeltefond en giet deze bij de eerste pan.
Giet hier ook de kalfsfond bij.
Breng het geheel aan de kook en laat tot 3/4 inkoken.
Klop van het vuur af er 40 gram boter in stukjes doorheen.
Breng op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de fazanten en zet deze nog 2 tot 3 minuten in de hete oven.
Overstrooi met peterselie en dien op.