Bereidingswijze
Klop de eierdooiers in een grote hittebestendige kom schuimig.
Breng een pan water aan de kook en laat sudderen.
Los de suiker al roerend op in het water in een kleine pan.
Zet het vuur hoger en laat de siroop zonder te roeren 5 minuten koken.
U moet de siroop nu tot een balletje kunnen kneden.
Zet de kom met eierdooiers op de pan met sudderend water en klop de suikersiroop erdoor.
Klop het mengsel tot het heel dik is en neem de kom van het vuur.
Laat al roerend afkoelen.
Hak de stemgember fijn.
Klop de room en schep hem luchtig door het dooiermengsel samen met de stemgember en de whisky.
Doe alles in een plastic vriesdoos en zet het een uur in de vriezer.
Roer nu de gember die naar de bodem gezakt is, terug goed door het ijs.
Plaats terug voor 5 uur in de vriezer.
Serveer bijvoorbeeld met chocoladeschilfers of poeder.