Bereidingswijze
Schil de peren, boor ze vanonder uit zodat het klokhuis eruit is.
Men kan ze ook in vier snijden en het klokhuis eruit halen als je geen appelboor hebt.
Laat ze rusten in een kom water met wat citroensap zodat ze niet verkleuren.
Splijt de vanillestok.
Doe de wijn, de 1,75 dl water en de vanillestok in een kom.
Leg er de peren in en breng aan de kook.
Als het kookt, zet je meteen het vuur laag.
Pocheer de peren tot ze zacht zijn, dit kan van 5 tot 15 minuten duren afhankelijk van de rijpheid van de peer.
Als de peren gaar zijn, schep je ze uit het vocht met een schuimspaan.
Breng nu het kookvocht terug aan de kook op hoog vuur.
Reduceer dit vocht tot je ongeveer 4 eetlepels overhoudt.
Giet dit over de peren en laat alles afkoelen.
Dek dan af met plasticfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
Smelt de chocolade met 75 ml water al roerend in een pannetje op laat vuur tot een glad mengsel.
Haal dit meteen van het vuur en klop er de room door.
Laat de chocolade over de peer lopen en serveer meteen.