Bereidingswijze
Dit is een recept van : De Kookfanaten Hobbykoken Antwerpen
Voorverwarm de oven op 200°C.
Trek met een zester zestes van de sinaasappelschil, maar let op dat je het wit niet mee hebt.
Pers een halve sinaasappel.
Breng een pannetje met water aan de kook en blancheer hierin gedurende 10 seconden de sinaasappelzestes.
Verhit de suiker met het water en blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Breng aan de kook en laat gedurende 3 minuten doorkoken tot een lichte karamel.
Blus de karamel af met 2 el aardbeienlikeur en 2 el water en laat het geheel op een laag pitje oplossen.
Pas op voor brandwonden, karamel is heel gevaarlijk.
Voeg de geblancheerde sinaasappel zesten toe.
Haal het kroontje van de aardbeien.
Steek de aardbeien op een BBQ stokje, leg in een ovenschaaltje en giet er de karamel over.
Plaats gedurende 5 minuten in de oven.
Decoreer een bord met een aardbei en met reepjes geblancheerde sinas zesten.
Leg de aardbeien op het bord en giet de karamelsaus hierover.
Juist voor het doorgeven even een draai van zwarte peper geven over de aardbeien.
Werk af met enkele muntblaadjes.