Bereidingswijze
Scheidt 2 eieren, voor de vulling hebben we hiervan enkel de eierdooiers nodig.
Roer deze onder de kwark, samen met de zure room, de suiker, een snuifje zout en een snuifje kaneel.
Smelt de boter, maar laat niet te heet worden.
Klop 3 eieren schuimig in een kom en roer er de bloem door.
Roer het water door de melk.
Vermeng het bloemmengsel voorzichtig met het melkwater.
Roer er de gesmolten boter door en kruid met wat zout.
Bak van dit beslag dunne flensjes.
Bak ze slecht langs 1 zijde totdat het deeg gestold is.
Leg het flensje op een bord en in het midden van de gebakken zijde leg je 1 eetlepel vulling.
Vouw het flensje dicht en druk de randen goed aan.
Verwerk de rest van het deeg.
Leg ze allemaal in de koelkast tot je ze gaat verwerken.
Bak de blintzes in schuimende boter goudbruin.
Serveer met zure room en vruchten.