Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schroei de duiven boven een gasvuur en verwijder de ingewanden.
Kruid ze vanbinnen met peper en zout.
Smelt wat boter in een pan en schik er de duifjes in, laat ze rondom bruin bakken.
Schuif het gevogelte vervolgens 10 minuten in de oven.
Deze bakduur is voor rose, uitgebakken zal het een paar minuten meer zijn.
Haal de duiven uit de oven en dek ze af met aluminiumfolie.
Ontvet de pan en deglaceer met de rode wijnazijn.
Giet er de gevogeltebouillon bij en laat tot de helft inkoken.
Bind de saus met een klontje boter.
Giet de saus door een fijne puntzeef.
Strijk de duifjes nu in met acaciahoning.
Bestrooi ze met zout en peper en laat ze kleuren onder de grill.
Verdeel over de borden en nappeer met de saus.
Geef er een salade bij en aardappelpuree.