Bereidingswijze
Pers de halve citroen.
Schil en was de aardappelen.
Snijd de aardappelen in gelijke cilinders, daarna in schijfjes van 2 mm dik.
U heeft 32 schijfjes nodig.
Spoel ze onmiddellijk onder koud stromend water en dep ze droog met een theedoek.
Snijd de zalm in plakjes van 2 tot 3 mm dikte.
Hiervan heb je ook 32 schijven nodig.
Kruid ze met peper en zout.
Maak acht stapeltjes van 4 aardappelschijfjes met daartussen telkens een plakje zalm, ingesmeerd met gesmolten boter en gehakte peterselie.
Beboter een pan en schik er de torentjes in.
Meng de zure room met de mierikswortel, breng op smaak met peper en zout en voeg er het citroensap bij.
Giet de saus door een fijne puntzeef en verdeel ze over de koude borden.
Plaats de braadpan gedurende 2 minuten in een oven op 170°C.
Haal de braadpan eruit en verdeel over de borden.
Dit recept wordt lauw gegeten zodat de zalm niet uitdroogt.
Werk af met wat kaviaar en een takje dille.