Bereidingswijze
Ontdoe de spinazie van de steeltjes en de grove nerven.
Was in stilstaand water.
Wilde asperges hoeven niet te worden geschild, enkel moet er aan de onderkant een 3 tal cm afgesneden worden.
Gekweekte groene asperges moeten wel geschild worden en ook aan de onderkant een 3 tal cm afgesneden worden.
Kook de asperges beetgaar in een weinig gezouten water, laat ze uitlekken en bewaar het kookvocht.
Blancheer de spinazieblaadjes 1 minuut in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
Snijd de gerookte zalm in een reep van 2 tot 3 cm.
Breng 2 dl aspergevocht aan de kook.
Voeg de in klontjes verdeelde boter toe en klop met de garde tot u een licht gebonden saus hebt verkregen.
Voeg een scheutje citroensap toe en breng de saus op smaak met peper.
Schuim het oppervlak af.
Omwikkel de asperges met de zalm.
Snijd de restanten van de zalm in kleine stukjes en verdeel dit over de spinazie.
Dresseer de asperges op de spinazie.
Verdeel de saus over de asperges.