Bereidingswijze
Pel en snipper de ajuin en de knoflook.
Snijd de citroen in partjes als garnituur.
Kuis de inktvis en snijd in ringen.
Breng de visfumet aan de kook en draai het vuur uit.
Verhit 1 el olijfolie in een pan totdat deze zeer heet is.
Bak de inktvis hierin 1 minuut zodat ze dichtgeschroeid zijn, maar zeker niet meer.
Schep ze op een schaal.
Doe de ajuin, de knoflook, het paprikapoeder en nog 1 el olijfolie in de pan en bak dit 2 minuten op halfhoog vuur.
Voeg de rijst toe en schep door het ajuinmengsel.
Giet de inkt bij de visfumet.
Schenk de visfumet bij de rijst en breng aan de kook.
Draai nu het vuur laat en laat een kwartier tot 20 minuten sudderen.
De rijst moet beetgaar zijn en alle vocht opgenomen hebben.
Schep dan de inktvis erdoor.
Laat warmen en dien deze op met saffraanallioli en citroenpartjes.