Bereidingswijze
Fileer de paling.
Men heeft 300 gram paling nodig.
Snijd de paling in stukjes van ongeveer 1 cm.
Ontbeen de kikkerbilletjes.
Hak het sjalotje fijn.
Hak de salie en de tijm eveneens fijn.
Snijd het bladerdeeg in 4 driehoeken en leg deze op en licht bevochtigde bakplaat.
Bak het deeg 12 minuten in de op 210°C voorverwarmde oven.
Haal de feuilletes uit de oven en snijdt ze als een broodje doormidden.
Verwijder het zacht en niet gare deeg uit het binnenste en leg de feuilletes terug op de bakplaat.
Verhit de boter in een ondiepe pan.
Wacht tot het schuim is weggetrokken en voeg dan de stukjes paling en het vlees van de kikkerbilletjes toe.
Laat het geheel al roerende 2 minuten bakken.
Kruid met zout en peper en voeg de sjalotsnippers toe.
Laat ze 1 minuut meebakken, maar zorg dat ze niet verbranden.
Roer de aanbaksels los met de fond van de kip en schep de stukjes paling en kikkerbilletjes met een schuimspaan uit de pan.
Laat ze goed uitlekken en doe ze in een kom.
Laat de inhoud van de pan inkoken tot 3/4 van de vloeistof is verdampt.
Voeg salie, tijm en room toe en laat het geheel opnieuw tot de helft inkoken.
Voeg dan de paling en de kikkerbilletjes terug toe en breng de saus op smaak met zout, peper en een beetje citroensap.
Hou de saus warm.
Bak de feuilletes 2 tot 3 minuten op 210°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Leg de onderkanten van de feuilletes op voorverwarmde borden en bedek ze gedeeltelijk met de ragout.
Leg het bladerdeegdeksel boven op en garneer het geheel met een takje peterselie.
Serveer meteen.