Bereidingswijze
Pel en snipper de ajuin.
Schil de wortel en snijd in brunoise (dobbelsteentjes).
Pel de tomaten en ontpit ze.
Snijd de champignons in schijfjes.
Kruid de kalfslapjes met peper en zout en bestuif ze met de bloem, klop de overtollige bloem af.
Kleur de kalfslapjes kort aan in een weinig olijfolie.
Neem de kalfslapjes uit de pan en fruit vervolgens de fijngesneden ajuin in de pan.
Voeg de tomaten en de wortelen toe wanneer de ajuin glazig is en laat dit zachtjes stoven onder deksel.
Voeg de witte wijn en het water toe en laat dit nog even verder inkoken.
Voeg tenslotte de kalfslapjes toe en laat alles 10 minuten zachtjes sudderen.
Snipper de knoflook en de peterselie fijn.
Bak de champignons op een hevig vuur in een weinig olijfolie en voeg de knoflook en peterselie op het einde toe, laat nog kort meebakken en voeg de champignons bij het kalfsvlees.
Laat alles nog even mee sudderen tot de saus is ingedikt en serveer.
Serveer met pasta of rijst.