Bereidingswijze
Rasp de schil van de citroen.
Maak het recept tomatensaus met basilicum.
Snijd de korsten van het brood en sprenkel de melk erover.
Laat 10 minuten weken tot het brood al de melk heeft opgeslorpt.
Doe het rundsgehakt in een mengkom en voeg er het brood bij.
Meng goed.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Snipper de ajuin en knoflook.
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ajuin en knoflook gedurende 5 minuten.
Laat 5 minuten afkoelen en voeg het dan toe aan het gehakt.
Voeg ook de Parmezaanse kaas, de venkelzaadjes, de citroenschil en het ei erbij.
Meng nu alles tot een mooi homogeen geheel.
Kruid af met peper en zout en laat alles 20 minuten rusten in de koelkast.
Vorm nu balletjes ter grootte van een kerstomaat - of naar keuze.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de balletjes goudbruin (Indien te groot, laat voortgaren in de oven bij 180°C).
Warm de tomatensaus zachtjes op en roer er de mascarpone onder.
Meng met de balletjes en dien op met pasta.