Bereidingswijze
Hak of maal het vlees fijn.
Week de gelatine in koud water.
Hak wat peterselie fijn.
Smelt de boter en voeg de bloem al roerende toe.
Zodra het kookt al roerend de melk of de bouillon toevoegen.
Laat een 10 minuten doorkoeken en blijf roeren.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg het vlees toe en de peterselie, meng goed en neem van het vuur.
Laat het mengsel, uitgespreid op een bord, stijf worden.
Neem vervolgens een deel van het mengsel op een lepel en maak het met een andere lepel zo glad mogelijk, rol dit door fijn paneermeel en vorm er een balletje van.
Zorg dat er geen barstjes zichtbaar zijn.
Doe dit tot het mengsel op is.
Klop het ei los met 1 el water.
Rol elk balletje door het losgeklopte ei en daarna nog eens door paneermeel.
Laat een uur rusten in de koelkast zodat het paneermeel goed aangekorst is.
Bak de bitterballen ongeveer 5 minuten op 180°C.
Let hierbij vooral op de kleur, een lichte bruining betekent dat ze bijna gaar zijn.