Bereidingswijze
Hak de peterselie fijn.
Snijd de ham in hele fijne reepjes.
Doe de ham en de melk in een kookpot en breng aan de kook.
Als de melk kookt, neem je ze van het vuur en laat alles afkoelen.
Zeef de melk en hou de melk en de ham apart.
Smelt 50 gram boter in een pan en strooi er 75 gram bloem over.
Roer met een garde tot een korrelige massa en laat wat meebakken.
Voeg beetje bij beetje de melk toe onder voortdurende goed roeren zodat je geen klontervorming krijgt.
Laat dit onder voortdurend roeren 5 minuten zachtjes koken.
Klop het ei los in een kommetje.
Neem de pan van het vuur en roer er stevig het ei door.
Roer de peterselie en de hamreepjes door de saus.
Beleg een rechthoekige schaal met aluminiumfolie en giet hier de apparail in.
Dek af met een laag aluminiumfolie.
Plaats dit een nacht of minimum 6 uur in de koelkast.
Stort de apparail uit en versnijd in gelijke delen en niet te groot.
Klop het eiwit los met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
Haal de kroketjes achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel.
Frituur op 170°C goudbruin.