Bereidingswijze
Kuis de mosselen en was ze tweemaal.
Pel de ajuin en snijd in grove stukken.
Snijd de selder in grove stukken.
Doe wat olijfolie in een mosselpot en fruit de groenten aan.
Doe er de mosselen bij en kruid met 2 teentjes knoflook, peper en 1 takje tijm.
Giet er de witte wijn bij.
Zet het vuur hoog en kook de mosselen in 2 tot 3 minuten gaar.
Laat ze wat afkoelen en neem ze uit de schelp.
Kneus het korianderzaad met 2 bolletjes zwarte peper.
Snijd het teentje knoflook en de augurken in schijfjes.
Maak een marinade van 2,5 dl mosselsap, het korianderzaad, de zwarte peper, de witte wijnazijn, de rijstazijn, het takje tijm en het teentje knoflook.
Leg de mosselen in de marinade.
Leg de zure ajuintjes en de augurken erbij.
Laat minimum een uur rusten in de koelkast voor te serveren.