Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 180°C.
Het beste is het witloof te braiseren :
Kuis het witloof en snijd het onderaan in, in kruis vorm.
Leg dit in een ovenschaal en giet er gevogeltefonds bij zodat het witloof half komt onder te staan.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bedek het geheel met boterpapier en leg er een gewicht op.
Zet een half uur in de oven.
Haal de schotel eruit en draai het witloof om, kruid opnieuw met zout, peper en nootmuskaat.
Zet nog een kwartier in de oven.
Controleer de gaarheid met een mes, het lemmet moet er heel gemakkelijk doorgaan.
Men kan ook het witloof koken, als het mogelijk is in een blanke fonds.
Laat wat paneermeel weken in de melk.
Meng dit samen met de eierdooier onder het gehakt.
Kneed het gehakt goed door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Snijd het witloof door en vul het op met gehakt.
Bind het samen met keukentouw en leg het in een ingeboterde ovenschaal.
Men kan er eventueel nog een reepje spek rond binden.
Bak gedurende 15 minuten en serveer meteen.