Bereidingswijze
Voorverwarm de oven op 200°C.
Ontbeen de everzwijnrug.
Kruid de reebout rondom met zout en peper.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de everzwijnrug rondom bruin.
Plaat de pan met de everzwijnrug in de oven gedurende 20 minuten.
Controleer regelmatig de everzwijnrug.
Het vlees moet veerkrachtig blijven als je erin drukt.
Neem de everzwijnrug uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie.
Giet het vet uit de pan maar houdt de aanbaksels tegen.
Voeg er de witte wijn aan toe en laat voor de helft inkoken.
Giet er dan de wildfond bij.
Men kan de saus nu laten inkoken tot sausdikte of binden met roux.
Giet de saus door een zeef en proef af met limoensap, Mandarin Napoleon, peper en zout.
Laat een klontje boter smelten in de saus.
Versnijd de everzwijnrug aan tafel en dien op met de wildsaus.